filteri close
Objavljeno: 10.04.2024. Image source: Pixabay/SFcrooner
300x600

Ova posna salata je bogata proteinima, vlaknima i vitaminima, i odlična je opcija za obrok ili prilog uz neko drugo jelo

Sastojci:

  • 2 šolje kuvanog pasulja (može biti bilo koji tip pasulja)
  • 2 šolje kuvane kvinoje
  • 1 crvena paprika, iseckana
  • 1 zelena paprika, iseckana
  • 1 šargarepa, rendana
  • 1 mali crni luk, sitno iseckan
  • 1 šaka svežeg peršuna, sitno iseckanog
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Sok od 1 limuna
  • So i biber po ukusu

Uputstva:

  1. U većoj posudi pomešajte kuvani pasulj, kuvanu kvinoju, iseckane paprike, rendanu šargarepu, sitno iseckan crni luk i sveži peršun.
  2. Dodajte maslinovo ulje i sok od limuna.
  3. Lagano promešajte sve sastojke kako bi se dobro sjedinili.
  4. Posolite i pobiberite po ukusu.
  5. Ostavite salatu u frižideru da se ohladi pre posluživanja.

Posna obrok salata sa tunjevinom