filteri close
Objavljeno: 23.07.2021. Image source: Foto: Pixabay/FotografieLink
300x600

Kada smo na odmoru, ništa nam nije bitno sem da se iskupamo, isunčano i apsolutno uživamo. Leti manje vodimo računa o svom zdravlju, te hodamo bosi i  sedimo u mokrom kupaćem.  Takav nemar može uzrokovati ozbiljne zdravstvene tegobe i uništiti nam odmor. 

Nagle promene temperature, posebno ulazak i izlazak iz klimatizovane prostorije, ali i ulazak u hladno more mogu uzrokovati upalu bešike. Međutim, posebna opasnost vreba u javnim toaletima, koji su izvor zaraze. 

Pored toga, veoma je važno da povedete računa o čistoći peškira za plažu. Takođe, nakon što završite sa kupaćem, obavezno mokar kupaći zameniti suvim ili obucite čist veš.

Slana morska voda sprečava pojavu gljivičnih infekcija, što se ne može reći za bazene.  Ukoliko se u tom periodu lošije hranite, konzumirate dosta slatkiša i pijete alkohol, značajnije ste izloženi gljivičnim infekcijama.

Ne tako retka pojava tokom boravka na moru  je i upala jajnika, koja se javlja kao bol u jajnicima i u predelu donjeg stomaka. Upala ovog tipa se mora lečiti antibioticima i neizostavna je poseta ginekologu.

 Zato, ne zaboravite da uplatite zdravstveno osiguranje pred put, a još više da obratite pažnju na svoje zdravlje. 

Evo 7 najčešćih uzroka bolova u jajnicima