filteri close
Objavljeno: 06.04.2020. Image source: Pixabay/fancycrave1
300x600

Hleba nikada nema viška, evo kako da se snađete ako vam fali sastojaka

Želite da napravite domaći hleb, recepti vam deluju komplikovano? Ovaj je najjednostavniji!  

Recepti za hleb su uvek dobrodošli, a još kada ne zahtevaju da dugo mesite testo, idealni su! Za ljubitelje ukusnog peciva, ovaj jednostavni recept za domaći hleb biće pravo rešenje. 

Imamo još dobrih ideja za ukusna jela, isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom! 

Recept za vas: Ukusna i zdrava čorba!

Saveti - koristite instant kvasac, sa svežim ovaj recept nije tako ukusan. Potrebna vam je i posuda sa poklopcem koja sme u rernu. Ponavljamo, ovo testo se ne mesi, uzdržite se čak i ako želite da ga mesite!

Ručak od samo tri sastojka koji se brzo sprema, a uz to je i jeftin!

Sastojci:

380 grama pšeničnog brašna

Kašičica instant kvasca

300 mililitara tople vode

Dve kašičice soli

Recept koji se prenosi s kolena na koleno - jednostavno, ukusno i zdravo jelo koje se brzo i lako sprema

Priprema:

Pomešajte u činiji brašno, kvasac i so. Dodajte vodu uz mešanje varjačom, dok ne dobijete grudvasto, gusto testo.

Probali smo ovaj recept, i testo će vam izgledati neujednačeno, ali ne brinite, baš je kako bi trebalo! Prekrijte činiju prijanjajućom folijom i ostavite je preko noći na sobnoj temperaturi.

Sutradan ćete dobiti naraslo testo puno mehurića. Zagrejte rernu na 230 i stavite posudu za pečenje da se ugreje u njoj.

Sjajan recept za pogaču BEZ KVASCA, gotovu za samo pola sata!


Testo izručite na papir za pečenje, i nemojte da ga mesite, samo ga oblikujte u kuglu. Uhvatite papir za pečenje i zajedno sa testom ga prebacite u zagrejanu posudu.

Pecite poklopljeno 30 minuta, zatim skinite poklopac i pecite još desetak minuta.

Izvor: Mondo, Medik