filteri close
Objavljeno: 23.05.2021. Image source: Foto: Pixabay/pasja1000
300x600

Kada vam se budilnik još nije iskuključio a svesni ste gomile obaveza koje vas čekaju na poslu tog dana, dok do odmora imate još da čekate, pravi je trenutak da primenite neku od tehnika opuštanja.

Postoje jednostavni načini da uzvratite udarac stresu kad vas napadne - bez obzira koliko lud bio vaš raspored. Isprobajte ove trikove.

10 minuta: Mediticija u kancelariji

Pokušajte ovo: Podignite ramena do ušiju i opustite se dok duboko udišete vazduhh. Sa nogama na podu, stavite desnu ruku na levo koleno, zadržavajući kičmu uspravnom; okrenite stomak ulevo da biste oslobodili napetost u leđima. Prebacite stranu i opustite se; ponovite - i osetite kako napetost popušta.

Nauka tvrdi: Danas je život u srednjim godinama stresniji nego devedesetih

30 minuta: Uredite svoj prostor

Neraspremljeni kreveti, neuredne radne površine i prljavo posuđe stresni su podsetnici na nedovršeni posao. Rešenje: Brza sesija sređivanja će vam dati energetski podsticaj. A ako vas je ta pretrpana kancelarija izbezumila, bacite nekoliko papira nepotrebnih papira ili samo napravite urednije gomile.

GEL LAK: Sve što treba da znate o ovoj vrsti manikira i kako da se zaštitite

1 sat: Priredite sebi manikir ili pedikir

U rukama i stopalima nalazi se više od 7.000 nervnih završetaka, pa je masiranje sjajno za popuštanje napetosti. To je sve opravdanje koje vam treba da se iskradete i priuštite sebi manikir ili pedikir. Preskočite ćaskanje sa majstorom za nokte i uzmite magazin, slušajte muziku ili jednostavno zatvorite oči i opustite se. 

Socijalna anksioznost, depresija i korišćenje aplikacija za upoznavanje partnera: Koja je veza?

Vikend: Isključite tehničke uređaje

Tehnologija bi trebalo da nam olakša život, ali stalna izloženost mobilnim telefonima, računarima i televizoru može da nadvlada vaš nervni sistem. Vratite unutrašnji mir uživajući u dva dana bez tehnologije. Čitajte, izađite u šetnju ili se jednostavno družite sa svojim prijateljima. Naučne studije su pokazale da vreme provedeno u druženju sa kućnim ljubimcima pomaže u smanjenju krvnog pritiska i anksioznosti