filteri close
Objavljeno: 10.05.2021.
300x600

Svi znaju zdravstvene prednosti sočnog, slatkog paradajza za dobar imunitet i zdrav organizam. Da li znate da vam takođe može pomoći da vaša koža bude blistava i prekrasna?

Zašto se oslanjati na skupe tretmane ili kozmetičke proizvode, kada možete dobiti iste rezultate sa vrlo malo finansijskih izdataka? Kako? Samo proverite imate li paradajz u frižideru.

Običan paradajz je bogat sastojcima koji će pozitivno uticati na vašu lepotu.

  1. Smanjuje pore

Sok od paradajza deluje kao odličan astringent. To znači da paradajz pozitivno utiče na kontrakciju pora i sprečava njihovo širenje. Pomešajte jednu kašiku paradajz soka sa 4-5 kapi limunovog sokova i nanesite na lice. Isperite mlakom vodom kako biste smanjili otvorene pore. 

2. Borba protiv akni

Među drugim prednostima paradajza za kožu uključuju i njegovu  sposobnost da se bori protiv akni. Nanesite paradajz po celom licu. Operite ga nakon sat vremena i nanesite dobru hidratantnu kremu. Redovnim korišćenjem primetićete smanjenje aknama.

3. Uklanja mitisere

Izrežite paradajz na kolutove i rasporedite ih na kritična mesta gde vam se javlja problem sa mitiserima. S redovnom upotrebom primetićete kako mitiseri sami od sebe nestaju.

 4. Kontrolišite masnoću na licu

Masna koža? Ne više. Pomešajte sok paradajza i rendani  krastavac, i nanesite na lice ovu smesu. Držite na licu 5 minuta, a potom isperite lice toplom vodom.  Redovnom upotrebom, smanjiće se lučenje ulja na vašem licu.

 5. Osvežite kožu

Iritirana ili koža pregorela na suncu može se zalečiti smesom pripremljenom od paradajza i surutke. Izblendajte paradajz u gustu smesu, dodajte 2 kašike surutke i nanesite smesu na problematične delove. Držite smesu na koži 20 minuta, a zatim isperite vodom. Surutka hrani kožu proteinima, dok je paradajz osvežava.

Čuvar vašeg zdravlja: Zašto treba jesti paradajz?