filteri close
Objavljeno: 13.05.2021. Image source: Foto: Pixabay/Peggy_Marco
300x600

Nedostupna G-tačka je jedna od tema o kojoj se najčešće raspravlja kada je reč ženskom seksualnom zdravlju.

To je u osnovi nauka - protiv ženskiih anegdotskih priča i dokaza: neke studije su zaključile da G tačka jednostavno ne postoji, što zbunjuje žene koje čuju rezultate ovakvog istraživanja i razmišljaju: "U redu, šta se onda sinoć desilo?"

Za one koji tvrde G-tačka ne postoji, možda vam treba samo malo pomoći da ga je pronađete, evo kako.

G-tačka je nešto kao seksualna verzija vožnje letećim ćilimom: ona vam može otkriti čitav novi svet zadovoljstva. "To je mala masa sunđerastih erektivnih nervnih tkiva, kanala, žlezda i krvnih sudova, što može biti erogeno za mnoge žene tokom seksualnog uzbuđenja", kažu neki seksolozi. G-tačka je smeštena između vaše karlice i prednje strane vašeg grlića materice, oko pet santimetara u vaginalnom otvoru na prednjem zidu vaše vagine (deo bliže stomaku, a ne leđima).

Žene sa dugim prstima su sklonije eksperimentisanju u seksu

Pre nego što pustite prste u misiju istraživanja, evo malog domaćeg zadatka: uđite u seksi raspoloženje. Kada ste uzbuđene, više krvi se slije u karlični region, pa tačka tada nabubri i i tačno možete osetiti hrapaviji deo od ostatka vaše unutrašnjosti. Da, ta mala hrapava tačka je upravo G-tačka.

"Stimulisanje ovog područja stvoriće senzacije ako je to vruća tačka za vas. Neke žene su stimulaciju opisale kao topli osećaj strujanja kroz svoje genitalije i telo, dok neke tvrde da su postale znatno vlažnije”, kažu seksolozi koji se bave istraživanjima G-tačke. Još bolje, oni tvrde da su žene, orgazme G-tačke, opisale kao punije, intenzivnije, emotivnije nasparam klitorisnog orgazma. 

Naravno, iako ne dođete do do tražene tačke, to nije ništa poražavajuće, naprotiv, to je sjajno. Upoznavanje sopstvenog tela je uvek dobra stvar. Opustite se, uživajte, eksperimentišite... A ako kojim slučajem pronađete tu mističnu tačku, to će biti samo bonus.