filteri close
Objavljeno: 03.06.2021.
300x600

Zapisi stari 2.000 godina mogu vas naučiti kako da imate bolji seks.

Istražite avanturističke seksualne pozicije za potpuniji seksualni život i više intimnosti sa svojim partnerom.

Ako želiš da začinite svoj seksualni život, zaboravite na misionarsku pozu i eksperimentišete sa novim seksualnim pozicijama iz Kama Sutre.

Kama Sutra, ili "Pravila ljubavi", je knjiga stare dve hiljade godina, koju je napisao indijski hinduistički naučnik. 

"Ovaj drevni istinski pristup ljubavi pokazao se kao bezvremenski ljubavni priručnik i vodič za odnose, o tome kako stvoriti harmoniju, zadovoljstvo i sreću između polova", kaže dr. Ivonne K. Fulbright, seksolog i profesor na američkom univerzitetu Penn State.

Iako je Kama Sutra poznata po opisu desetina seksualnih pozicija za bolji seks, Fulbright kaže da knjiga ide mnogo dublje od toga. "Njegova univerzalna, vanvremenska poruka je prezentacija seksa kao svetog, kao poklon od Boga (ili veće sile), neophodan za život i vredan istraživanja", kaže ona.

Kama Sutra je napisana na Sanskritu, drevnom književnom jeziku Indije, a prevedena je na engleski 1883. godine. U viktorijanskoj eri, ona se posmatrala kao erotika i tajno je cirkulisala među bogatim Evropljanima i Amerikancima. 

Kama Sutra seksualne pozicije za bolji seks

Možda mislite da je potrebno da se prvakinja gimnastike kako biste pokušali neku Kama Sutra pozu, ali zaista nije tako. Neke poze su teže od drugih i mogu zahtevati praksu. Fulbrajt opisuje dve lake i popularne poze iz  Kama Sutre.

1. Piditaka 

"Žena bi trebala da leži na leđima i povuče kolena ka svojim grudima, a da podigne noge na grudi muškarca, dok on kleči pred njom. Postavljanje jastuka ispod donjih leđa će vam podići karlicu, pružajući više stimulacije ", kaže Fulbright. 

2. Sthitarata 

Ovo je malo teži seksualni položaj za koji oba partnera treba da imaju snage, obzirom da je položaj u kome se partneri nalaze - stojeći. "Naslonjen na zid, muškarac podiže ženu na sebe, držeći ruke ispod njene zadnjice. Žena tada svojim butinama steže muškarca oko struka", kaže Fulbrajt. Fulbrajt dodaje da je ova seksualna pozicija odlična za kratke sesije, jer je fizički naporna.

Posvetite se sebi i svom partneru, kako biste stvorili intimniji odnos, koji omogućava bolju komunikaciju. Kada je komunikacija na pravom nivou, ni najtežapoza Kama Sutre neće biti nelagodna i neprijatna. Sve je u poverenju!

Nekoliko saveta za BOLJI SEKS