filteri close
Objavljeno: 14.02.2021. Image source: Foto: Pixabay/jarmoluk
300x600

Dan zaljubljenih je stigao, i iako mnogi sanjaju o čokoladi, ružama i romantičnim iznenađenjima, ako nisu oprezni, jedino što bi mogli dobiti je doza razočaranja.

Bez obzira da li smo slobodni ili u vezi, Dan zaljubljenih može biti stresan. 40% anketiranih je priznalo da oseća stres pred ovaj praznik, pa ako je to slučaj i sa vama, niste usamljeni!  

STAVITE STVARI U PERSPEKTIVU ...

Zapitajte se šta vam zaista znači ovaj praznik. Ne zaboravite da oglašavači od malih nogu uticali na naše viđenje Dana zaljubljenih. Naša očekivanja su izgrađena putem reklama koje su prikazivale slike zaljubljenih parova, otmene večere, romantične zalaske sunca i skupocene poklone. 

Da li je važno za vezu koliko često se ljubite?

Ta formula je donela veliki uspeh marketarima i veliki profit maloprodaji. Imajući sve to na umu, preispitajte se šta vam ovaj praznik zaista znači. Otkrijte šta zaista cenite i smislite sopstvenu definiciju značaja Dana zaljubljenih.

AKO STE SAMI...

Tužni ste? Trgni te se! Biti sam na Dan zaljubljenih nije predznak da ste osuđeni da budete sami do kraja života. Preoblikujte situaciju. Setite se kako je sjajno biti samac i kako su neki vaši venčani prijatelji ljubomorni na vašu slobodu. Napravite listu svih prednosti i zaista uživajte u tim razlozima jer biste se uskoro mogli naći u vezi i ova faza vašeg života će biti gotova!

4 saveta za izgradnju dugotrajne i stabilne veze

Neka ovaj praznik bude posvećen drugima. Umesto da se usredsredite na sebe i na sve ono što mislite da vam nedostaje trenutno u životu, posvetite ovaj praznik drugima. Istraživanja pokazuju da kada učinimo nešto lepo za druge, dobijamo veći poticaj u sreći i zadovoljstvu životom nego kada učinimo nešto lepo za sebe. Napišite svojim prijateljima šta ih čini tako posebnim. Ili možda postoji neverovatan par u vašem životu; pokušajte da im ulepšate Dan zaljubljenih radeći nešto posebno za njih.

AKO STE U VEZI ILI BRAKU ...

Setite se šta Dan zaljubljenih nije. Ovaj praznik nije test nečije ljubavi. To nije način da proverite da li vaš partner može čitati vaše misli.

Iskoristite praznik da ojačate svoju vezu. Dan zaljubljenih je odlična prilika da se prisetite srećnih trenutakam i ponovo se povežete sa partnerom. Odvojite malo vremena da razmislite o tome šta vašeg partnera čini posebnim i zapišite to na čestitku koju ćete mu dati.

Neka komunikacija bude otvorena. Budući da vaš partner ne može da vam čita misli, ako imate određena opravdana očekivanja o tome šta biste želeli da se desi na ovaj praznik - nežno ih prenesite partneru. Takođe, obavezno pitajte šta bi oni mogli da žele. Ovaj razgovor bi mogao da pokrene početak nekih novih tradicija za vas dvoje.

Dajte personalizovani poklon od srca. Više od svega, vaš partner želi da se oseća voljeno i cenjeno. Ako vas dvoje razmenjujete poklone, podarite poklon koji pokazuje da ste zaista obraćali pažnju na partnerove potrebe i želje. Često je bolje od davanja materijalnih stvari planirati zajedničko iskustvo koje će vam biti dragoceno. Iskustvo gradi pozitivne uspomene, koje ćete oboje uvek deliti.