filteri close
Objavljeno: 08.11.2021. Image source: Unsplash/Mufid Majnun
300x600

Pada broj zaraženih, ali je smrtnost visoka

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 16.799 osoba, od kojih je 4.378 pozitivno dok je, nažalost, 67 osoba preminulo.

Na respiratorima je 270 pacijenata.

Podsetimo, juče je od ukupno 13.386 testiranih, njih 3.888 je bilo pozitivno, dok je nažalost 69 osoba preminulo. Na respiratorima je bilo 266 pacijenta.

Na sednici Vlade koja je održana jutros, usvojena je nova uredba o primeni kovid propusnica.

Kao što je i ranije najavljeno, one će od večeras važiti od 20 časova i njihova primena proširena je, pored ugostiteljskih objekata, i na kladionice, kockarnice, slot klubove i druge objekte u kojima se održavaju igre na sreću. Istom uredbom, radno vreme ovih objekata više nije ograničeno.

Ovo znači da nakon 20 časova neće biti moguće boraviti u ovim objektima bez kovid propusnice, a ukoliko neki ugostiteljski objekat ili kladionica radi non-stop, ulazak bez kovid sertifikata moguć je tek od 6 časova ujutru narednog dana.

Kovid sertifikati su u stvari digitalni zeleni sertifikati, koji svaki građanin dobije kada se vakciniše protiv korona virusa ili kada dobije rezultate kovid testa. Digitalni zeleni sertifikat se može dobiti na i-mejl adresu preko eUprave, što je lakši način, a takođe se može izvaditi i u najbližoj poslovnici Pošte Srbije.