filteri close
Objavljeno: 29.09.2021. Image source: Foto:Unsplash/ Carolina Heza
300x600

Veliki broj naučnika tvrdi da se emotivna bol prenosi na naše fizičko stanje, te da zbog psihološkog dizbalansa osećamo bol na nekoliko mesta na našem telu. Ukoliko osećate neku od sledećih fizičkih tegoba, razmislite, možda treba da se posvetite rešavanju vašeg emocionalnog stanja.

Glavobolja može biti znak da se nalazite u stresnom period života, te se preporučuje da nađete način da se što više opustite. Predlažemo vam da prošetate u prirodi, počnete da crtate I plešete ili pak čitate knjige.

Bol u vratu je često znak da ne možete da odustanete od nečega ili nekog i da vam to predstavlja emocinalni teret.

Bol u ramenima se javlja kao posledica emotivne blokade. Nemojte probleme ’gurati ispod kreveta’ već se potrudite i razmislite kako da ga rešite. Bežanje od problema nije rešenje.
Bol u gornjem delu leđa je znak da vam nedostaje emotivna podrška i da se osećate pomalo usamljenim. Izađite i budite u okruženju prijatelja i porodice.
Ukoliko vas brine vaša finansijska situacija, očekujte da možete osetiti bol u donjim leđima. Nemojte dozovliti da osetite bol u kukovima jer vas je strah da krenete napred u životu. Podignite glavu i budite hrabri da napustite zonu komfora i probate nešto novo i neočekivano.

EMOCIONALNA DISTANCA: Šta kada osoba nije u stanju da se emotivno veže?